Educa 27.-28.1.2023

Tervetuloa seuraamaan keskustelua ja tapaamaan asiantuntijoitamme osastolle 6h90!

Vanhemmat voivat olla merkittävä voimavara ja arjen tuki päiväkodissa, koulussa ja oppilaitoksessa. Tule keskustelemaan kanssamme, kuinka kotien kanssa tehtävää yhteistyötä voidaan kehittää ja miten yhteisellä työllä voidaan vahvistaa lasten ja nuorten hyvinvointia. Asiantuntijamme juttelevat mielellään kanssasi myös eri teemoista, kuten sisäilmakysymyksistä, yhteistyöstä toisella asteella sekä erityisperheiden kohtaamista haasteista.

Osastoltamme löydät myös materiaalia vanhempien kanssa tehtävän työn tueksi.

Kaikkien lasten koulu – kansallisen lapsistrategian paneelikeskustelu

Auditorio pe 27.1. klo 13.00–14.00

Kansallisen lapsistrategian yhtenä keskeisenä tavoitteena on Kaikkien lasten Suomi. Suomi, jossa jokaisen lapsen oikeudet toteutuvat täysimääräisesti heidän elämässään. Jokainen lapsi on arvokas omana itsenään. Paneelissa keskustellaan, miten lapsistrategian tavoitteeseen päästää koulussa. Miten saavutetaan Kaikkien lasten koulu?

Keskustelemassa lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen, pääsihteeri Johanna Laisaari, THL:n kehittämispäällikkö Jenni Helenius, rehtori Lassi Kilponen sekä yhdenvertaisuusasiantuntija Aslak Rantakokko Suomen Vanhempainliitosta. Tilaisuuden juontaa Jenni Airaksinen.

Miksi kodin ja koulun yhteistyö herättää tunteita?

TIETO-lava pe 27.1. klo 14.00–14.45 

Suomen Vanhempainliitto ja Förbundet Hem och Skola järjestävät keskustelun kodin ja koulun yhteistyöstä ja sen herättämistä, ajoittain voimakkaista tunteista. Keskustelemassa ovat Vuorenmäen koulun rehtori Esa Kukkasniemi, vanhempi Robert Nilsson sekä toiminnanjohtajat Micaela Romantschuk Förbundet Hem och Skolasta ja Saija Ohtonen-Jones Suomen Vanhempainliitosta. Suomeksi ja ruotsiksi käytävää keskustelua vetää Ella Turta.

Oppivelvollisuus laajentui – Itsenäistyminen ei tarkoita, että nuoren pitää pärjätä yksin

Tila 103 pe 27.1. klo 16.15–17.00 

Miten oppivelvollisuuden laajentuminen näyttäytyy kodin ja oppilaitoksen yhteistyössä ja miten voimme tukea itsenäistyvän nuoren opintoja toisella asteella? Erätauko-keskusteluun osallistuvat opetusministeri Li Andersson, opiskelijat Eino Koskinen (lukio) ja Kiia Kajala (ammatillinen oppilaitos), lukiolaisen vanhempi Miika Syrjänen, kuraattori Juha Niemelä (Helsingin yhteislyseo) ja palvelupäällikkö Katja Uotila (Ammattiopisto Live). Osuuden juontavat Minna Palmu ja Ville Koikkalainen Suomen Vanhempainliitosta ja Erätauko-keskustelun toteuttaa Efe Evwaraye Erätauko-säätiöstä.

Educa-tapahtuman aukioloajat yleisölle:

Pe 28.1. klo 10–19
La 29.1. klo 10–17

Tapahtuma on kävijöille maksuton. Sisäänkäynnit avataan pääsääntöisesti puoli tuntia ennen tapahtuman avautumista ja suljetaan puoli tuntia tapahtuman sulkeutumisen jälkeen.


Tapahtuman järjestää

Messukeskuksessa järjestettävän Educa-tapahtuman pääyhteistyökumppani on Opetusalan Ammattiliitto OAJ. Tapahtuman teemana on Tulevaisuuden sivistys – kasvatuksen, opetuksen ja tutkimuksen merkitys.

Tutustu tapahtuman ohjelmaan osoitteessa: educa.messukeskus.com

Tapahtumapaikka

Messukeskus

Messuaukio 1
00520 Helsinki

Tapahtuma-aika

27.1.2023 klo 10:00 - 28.1.2023 klo 17:00

Lisää kalenteriin Lisää Google kalenteriin


Rekisteröidy tapahtumaan

Jaa artikkeli