Kodin ja Koulun Päivä 2022

Kodin ja Koulun Päivä on valtakunnallinen tapahtuma, jota päiväkodit, koulut ja oppilaitokset voivat toteuttaa yhdessä kotien kanssa itselleen tarkoituksenmukaisella tavalla. Päivää vietetään vuosittain syyskuun viimeisenä perjantaina, mutta yhteisöt voivat valita tapahtuman ajankohdan omaan vuosisuunnitelmaansa parhaiten sopivaksi.

Kodin ja Koulun Päivää voi viettää esimerkiksi kutsumalla kotiväki rehtorin aamukahveille, yhteiseen pelitapahtumaan tai pihatalkoisiin arki-iltana tai viikonloppuna. Tärkeintä on kohtaaminen ja myönteinen yhdessäolo sekä aikuisten välisen yhteistyön vahvistaminen lasten parhaaksi!

Tutustu Kodin ja Koulun Päivän tanssihaasteeseen

Tänä vuonna haastamme kaikki Suomen koulut, opettajat, oppilaat ja vanhemmat mukaan iloiseen Kodin ja Koulun Päivän tanssiin. Videon ja helposti opittavan koreografian on toteuttanut StepUp School -tanssikoulun opettaja ja ohjaaja Marco Bjurström. Tarttukaa haasteeseen ja jakakaa iloista mieltä eteenpäin sosiaalisessa mediassa.

Virtuaalinen peli: Tervetuloa Mammuttimäen kouluun!

Kodin ja Koulun Päivän virtuaalista peliä voidaan pelata missä ja milloin tahansa. Jos mahdollista, järjestäkää yhteinen pelihetki koulussa tai kannustakaa perheitä pelaamaan kotoa käsin yhdessä lasten ja nuorten kanssa. Pelissä vanhemmat toimivat Mammuttimäen koulun oppilaiden kummeina. He auttavat koululaisia selviytymään läpi peruskoulun aina ensimmäiseltä luokalta yhdeksänteen.

Pelissä on neljä tasoa, joista voidaan valita yksi tai useampi kouluasteesta riippuen. Kutsu vanhempia, oppilaita ja opettajia ratkomaan yhdessä oppilaiden kohtaamia pulmia. Pelin ja tarkemmat peliohjeet löydät Kodin ja Koulun Päivän verkkosivuilta. Peli on maksuton ja avoin kaikille kouluille.

Heijastimet parhaille somepostaajille – tanssi, pelaa, poseeraa

Jakakaa Kodin ja Koulun Päivän tapahtumastanne, tanssista tai pelituokiosta kuvia ja tunnelmia sosiaalisessa mediassa tunnuksilla #kodinjakoulunpäivä ja #hemochskoladagen. Kuvien rekvisiittana voi käyttää Kodin ja Koulun Päivän verkkosivuilta ladattavia valokuvakehyksiä. Tulostakaa kehykset, askarrelkaa taustalle pahvi ja pistäkää pystyyn studio, jossa Kodin ja Koulun Päivään osallistuvat voivat poseerata. Jakakaa kuvia someen ja haastakaa kaverikoulut mukaan.

Palkitsemme vuoden 2022 parhaat somejulkaisut ja tapahtumakuvaukset toimittamalla heijastimet kaikille voittajakoulun oppilaille!

Seuraa Kodin ja Koulun Päivän uutisia myös Facebookissa ja Instagramissa @kodinjakoulunpaiva.


Tapahtumapaikka

Valtakunnallinen

Tapahtuma-aika

30.9.2022 klo 0:00 - 12:00

Lisää kalenteriin Lisää Google kalenteriin


Rehtori!

Ilmoita koulusi mukaan viimeistään 31.8. ja voit saada maksuttoman tuotepaketin päivän viettoa piristämään.

Kodin ja Koulun Päivän ilmoittautumislinkki (Webropolsurveys.com)

Jaa artikkeli