Koulurauha-vanhempainilta 24.8.2021

Lapset matkalla kouluun

Kutsu vanhemmille ja koulujen henkilöstölle

Tervetuloa mukaan Sodankylän kunnan sivistystoimen ja Suomen Vanhempainliiton järjestämään Koulurauha-verkkovanhempainiltaan tiistaina 24.08.2021 klo 18.00-20.00! Illan aiheena on kiusaamisen ehkäisy ja kouluväkivaltaan puuttuminen.

Jokaisella lapsella ja nuorella on oikeus tuntea olonsa turvalliseksi kotona, koulussa ja vapaa-ajalla. Kutsumme kaikki vanhemmat, koulujen henkilökunnan ja muut aiheesta kiinnostuneet erityisesti Pohjois-Suomesta kanssamme pohtimaan, miten väkivallatonta toimintakulttuuria voidaan yhdessä viedä eteenpäin.

Tilaisuuden juontaa yhdenvertaisuusasiantuntija Aslak Rantakokko, Suomen Vanhempainliitosta.

Illan ohjelma

18.00 Tervetuloa!
Yhdenvertaisuusasiantuntija Aslak Rantakokko, Suomen Vanhempainliitto

18.05 Sodankylän kunnan sivistystoimen tervehdys
Sivistysjohtaja Jouni Oikarinen

18.15 Kiusaaminen ja kouluväkivalta – yhdessä toimien ratkaisuihin
Erityiskasvatuksen asiantuntija, KT Sari Haapakangas, Suomen Vanhempainliitto ja kokemusasiantuntija, lehtori Sami Rousu, Ritaharjun yhtenäiskoulu, Oulu

19.30 Kommenttipuheenvuorot ja yhteistä keskustelua
Toiminnanjohtaja Ulla Siimes, Suomen Vanhempainliitto
Koordinaattori, Suvi Myllärniemi, Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hämeen piiri
Rehtori Heidi Lakkala Tähtikunnan koulu, Vuotson koulu ja Sodankylän lukio sekä apulaisrehtori Reeta Nieminen, Tähtikunnan koulu

20.00 Illan päätös

Sari Haapakankaan ja Sami Rousun puheenvuoron tallenne on katsottavissa Suomen Vanhempainliiton YouTube-kanavalla.
Video on tekstitetty pohjoissaameksi.

Lisätiedot:

Järjestötoiminnan asiantuntija Anri Leveelahti,