Tarinatori

Tervetuloa Tarinatorille!

Valitkaa yhdessä lasten kanssa mieluisin torikoju ja sukeltakaa tarinan vietäväksi. Torille ovat tervetulleita kaikki lasten kanssa toimivat, kuten: harrastusryhmä, vanhempainyhdistys, päiväkoti, koulu ja kotiväki. Tehdään ikimuistoinen retki tarinoiden maailmassa, yhdessä lasten kanssa!

Minkä Tarinatorin kojun äärelle sinä ja lapsiryhmäsi haluaisitte pysähtyä vai vierailisitteko toimintavuoden mittaan niissä kaikissa?

Lapsen oma tarina

Kannustetaan lasta kirjoittamaan ja kuvittamaan oma kirja! 

Tulosta valmis tarinapohja, johon lapsi voi kirjoittaa ja kuvittaa ikioman tarinansa. Tulosteen toiselle puolelle lapsi voi suunnitella kirjan kannet ja takakansitekstin.

Tarinan voi myös saduttaa (=aikuinen kirjaa lapsen kertoman tarinan ylös juuri sellaisena, kuin lapsi sen kertoo).

Kun kirja on valmis, se ansaitsee tulla luetuksi! Järjestetään vaikka kirjanäyttely tai kirjanjulkistamisjuhlat!  

Tulosta valmis tarinapohja tästä (pdf)

 

Kirjat vaihtoon

Toisen vanha on toiselle uusi! Kutsutaan perheet koolle vaihtamaan kirjoja ja vietetään yhdessä mukava tuokio tarinoiden parissa.

 

Satunaamiaiset

Pukeudutaan satuhahmoiksi. Lasten ohella myös aikuiset saavat heittäytyä oman suosikkihahmonsa rooliin!

 

Mummot ja Vaarit lukemaan!

Kutsutaan isovanhempia lukemaan lapsille päiväkodissa, koulussa tai muussa lapsiryhmässä. Toimii myös toisin päin: lapset vierailevat lukemassa ikäihmisille!​

 

Vanhempien satumaailma

Kannustetaan lapset utelemaan kotona, mitkä olivat vanhempien lapsuusajan suosikkitarinoita. Poimitaan vastauksista lukemista tarinatuokioihin. Aiheen tiimoilta on mainio hetki tehdä myös tutkimusmatka kirjastoon.

 

Satunäytelmä

Harjoitellaan pienoisnäytelmä yhdessä valitusta sadusta ja esitetään se yleisölle, esimerkiksi kotiväelle vanhempainillassa tai videon välityksellä.  

 

Tulosta Tarinatorin koko valikoima klikkaamalla tästä (pdf).


Tarinatorin vinkit ovat syntyneet osana Suomen Vanhempainliiton Karuselli-hanketta sekä Kiedo meidät tarinaan -lukukampanjaa. Kampanjalla haluamme edistää lasten, nuorten ja perheiden lukuintoa. Kampanja huipentuu valtakunnalliseen lukutaitoviikkoon.