parhaat kaverit hassuttelemassa

Materiaaleja varhaiskasvatuksen arkeen

Tutustu Vanhempainliiton varhaiskasvatusmateriaaleihin. Materiaalit on suunnattu päiväkotien arkityön tueksi, mutta ne tarjoavat iloa ja virikkeitä myös vanhemman ja lapsen yhteisiin vuorovaikutushetkiin.

Lantun ja Ruutin lukuseikkailu – Tehtäväkokonaisuus varhaiskasvatukseen

Tehtäväkokonaisuuden tavoitteena on innostaa lapsia, vanhempia ja huoltajia sekä varhaiskasvatuksen henkilöstöä yhteiseen lukemiseen. Yhdessä lukeminen tukee lapsen kielellistä sekä kognitiivista kehitystä ja vahvistaa aikuisen ja lapsen välistä vuorovaikutusta.

Tehtäväkokonaisuus on laadittu osana opinnäytetyötä ja se on toteutettu yhteistyössä Suomen Vanhempainliiton kanssa osaksi Kiedo meidät tarinaan -kampanjaa.

Lataa Lantun ja Ruutin lukuseikkailu (pdf)

Lantun ja Ruutin laulut ja lorukortit

Lantun ja Ruutin laulut ovat syntyneet yhteisöllisenä taideprojektina Suomen Vanhempainliiton Karuselli-hankkeessa. Tunne- ja kaveritaitoteemaisten laulujen sanoitukset pohjautuvat Karuselli-hankkeen kahdeksan pilottipäiväkodin lasten ja heidän vanhempiensa ajatuksiin ja kertomuksiin.

Laulujen sanoitukset on koottu lorukortteihin, jotka voi ladata ja tulostaa omaan käyttöön. Lapsille pidettävien tunne- ja kaveritaitoteemaisten juttutuokioiden tueksi löytyy myös tukimateriaali, joka sisältää aiheeseen herätteleviä kysymyksiä.


Lataa ja tulosta Lantun ja Ruutin laulukortit – kaksipuoliset kortit (pdf)

Lataa ja tulosta Lantun ja Ruutin laulukortit – kortit rinnakkain (pdf)

Lataa tukimateriaali tunne- ja kaveritaitotuokioihin (pdf)

Laulujen sanat ja sävel: Laura Klemetti
Äänitteet: Laura Klemetti
Kuvat: Noora Sankila
Äänitteiden ja kuvien käyttöön ja kopiointiin tarvitaan oikeudenhaltijan lupa!