Koulu alkaa – tervetuloa!

Koulu alkaa - tervetuloa! -kansikuva

Opas vanhemmalle, jonka lapsi aloittaa koulun

Koulun aloittaminen on suuri ja jännittävä asia, ei ainoastaan lapsellesi, vaan myös sinulle vanhempana. Muistelet ehkä omaa kouluaikaasi ja mietit, miten lapsesi viihtyy ja selviytyy koulussa. Millaisen opettajan hän saa? Onko koulunkäynti lapselle vaikeaa vai ehkä liiankin helppoa? Miten hän pärjää suuressa ryhmässä, jossa osa lapsista on hiljaisia ja ujoja ja osan voi olla vaikea istua paikoillaan? Onko kaikilla muilla lapsilla uudet ja kalliit kännykät vai onko heillä puhelimia lainkaan? Miten lapsesi sopii joukkoon?

Sinun ei tarvitse olla huolissasi. Luokkaan mahtuu monenlaisia lapsia, ja kaikki löytävät siellä paikkansa. Sinulla on parhaat lähtökohdat koululaisen vanhempana, kun suhtaudut lapsen koulunkäyntiin ja kouluun myönteisesti ja luottavaisesti. Koulu ei ole enää samanlainen kuin omana kouluaikanasi. Jotta saat käsityksen tämän päivän koulusta, ole kiinnostunut, utelias ja kysy rohkeasti, kun joku asia koulussa mietityttää. Sinä olet lapsesi tärkein esikuva. Myönteinen asenteesi koulua kohtaan heijastuu lapseesi. Omien koulukokemustesi ei tarvitse määritellä sitä, millainen olet koululaisen vanhempana.

Toivomme, että saat tästä esitteestä ajatuksia ja ideoita lapsesi kannustamiseen, jotta hän saa hyvän alun koulutielleen.

Vanhempainiltaan

Koulu alkaa -diaesityksen pohjalta voit pitää vanhempainillan, jossa käydään esitteen teemoja läpi vanhempien kanssa keskustellen. Koulu alkaa -esite on suunnattu ekaluokkalaisten vanhemmille, mutta sen sisältämiä teemoja voi hyvin käsitellä myös ylempien luokka-asteiden vanhempien kanssa.

Opas on saatavilla toistaiseksi vain sähköisenä.

Lataa Koulu alkaa -opas

Lataa Koulu alkaa -diat

Kieliversioita / Translations

Päivitämme kieliversioita sitä mukaa, kun käännökset valmistuvat.

Ruotsi: Skolan börjar – välkommen!

Englanti: School begins – welcome!

Saame: SKUVLA ÁLGÁ – bures boahtin!

Somali: ISKUULKII WUU BILAABANAYAA – soo dhowoow!

Arabia

 

Jaa artikkeli