Vanhempainliiton toiminta ulottuu sisäilmateemaan.

Sisäilma ja oppimisympäristön turvallisuus

Lapsella on oikeus turvalliseen ja terveelliseen kasvu- ja oppimisympäristöön. Turvallisuutta sekä turvallisuuden tunnetta voidaan aidosti edistää osallistamalla päiväkodin, koulun ja oppilaitoksen vanhempia ja keskustelemalla avoimesti lasten ja nuorten turvallisuuteen liittyvistä teemoista.

Vanhemmat tulee ottaa mukaan, kun kasvatusyhteisössä laaditaan tai päivitetään esimerkiksi tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmia ja järjestyssääntöjä. Vanhemmat tulee kutsua jäseniksi yhteisöllisen oppilashuollon työryhmiin, sisäilmatiimeihin ja keskustelemaan esimerkiksi mediaturvallisuudesta. Vanhemmat ja vanhempaintoimijat voivat toimia myös oma-aloitteisesti turvallisen ympäristön puolesta esimerkiksi tekemällä turvallisuuskyselyjä, järjestämällä liikenneturvallisuustapahtumia, kiusaamisen vastaisia kampanjoita tai turvataitokursseja.  

Löydät kattavasti opetustoimen ja varhaiskasvatuksen turvallisuuteen liittyvää lisätietoa Opetushallituksen sivuilta. 

Sisäilma – Ratkaistaan yhdessä! 

Vanhempainliiton Ratkaistaan yhdessä -hanke etsii ratkaisuja oppilaitosten ja päiväkotien sisäilmasta oireilevien lasten ja heidän perheidensä tueksi. Hankkeen asiantuntijoina työskentelevät Minna Mäkelä ja Outi Leveäoja. 

Ota meihin yhteyttä – vastaamme mielellämme mahdollisiin kysymyksiin!

Kysy lisää!

Minna Mäkelä (ent. Pitkäniemi)

Asiantuntija, Ratkaistaan yhdessä -hanke

+358 41 318 3737

minna.makela@vanhempainliitto.fi

Kysy lisää!

Outi Leveäoja

Asiantuntija, Ratkaistaan yhdessä -hanke

+358 50 440 4220

outi.leveaoja@vanhempainliitto.fi