Saavutettavuusseloste 

Suomen Vanhempainliitto on valtakunnallinen, julkisella rahoituksella toimiva yleishyödyllinen järjestö. Järjestömme on lain mukaan noudatettava Euroopan Unionin asettamaa saavutettavuusdirektiiviä.  

Suomen Vanhempainliiton verkkosivusto www.vanhempainliitto.fi on julkaistu 12.9.2018. Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta edellyttää, että Suomen Vanhempainliiton verkkosivusto täyttää WCAG-kriteerit 23.9.2020 mennessä. Vanhempainliiton verkkosivut saavuttavat nyt tason AA. 

Saavutettavuuden parantaminen 

Vanhempainliitossa kehitämme palveluitamme direktiivin mukaisiksi aktiivisesti muun muassa liiton sisäisellä arvioinnilla, henkilöstöä kouluttamalla, tekemällä yhteistyötä muiden järjestöjen kanssa sekä pyytämällä palautetta ja tukea verkkopalvelumme käyttäjiltä ja asiantuntijoilta.  

Lukuvuoden 2020-2021 aikana olemme vahvistaneet saavutettavuusosaamistamme mm. osallistumalla Kehitysvammaliiton järjestämään saavutettavuuskoulutukseen. Koulutuksen aikana liitto sai järjestäjän toimesta raportin, jossa on määritelty sivuilta havaitut saavutettavuuspuutteet. Valtaosa teknisistä puutteista on korjattu kevään ja kesän 2021 aikana.

Kehittämiskohteitamme ovat muun muassa: 

  • tekstivastineet kaikkiin mediasisältöihin, kuten videot ja informatiiviset kuvat 
  • kategoriat ja hakutoiminnot 
  • vanhojen julkaisujen päivittäminen saavutettavaan muotoon, esimerkiksi pdf-tiedostot
  • Ääniselitteet ja viittomakielinen tulkkaus puuttuvat 

Palautetta vanhempainliitto.fi verkkopalveluiden saavutettavuudesta 

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille Vanhempainliittoon eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään. 

Voit jättää palautetta

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi 
saavutettavuus@avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016000 

Tämä saavutettavuusseloste on laadittu 11.10.2019, julkaistu liiton verkkosivuilla 15.10.2019 ja se on viimeksi päivitetty 5.7.2021.