Saako lapsi näkyä työpaikalla?

17.8.2018

Saako lapsi näkyä työpaikalla?

Vanhemmuus ei katoa mihinkään, kun siirrymme kodin piiristä työpaikalle. Lapsi ja perhe kulkevat mukana ajatuksissa. Lapsiystävällinen työpaikka avaa ovet lapsille ja perheille.

Sairaan lapsen vanhempi tuo huolen työpaikalle

Vanhemman huoli on suuri, kun hän joutuu jättämään alle 10-vuotiaan lapsen yksin kotiin sairastamaan. Työpaikoilla voidaan kuitenkin sopia paikallisesti järjestelyistä, jotka helpottavat lapsiperheiden arkea, työntekijän taakkaa ja samalla koko organisaation arkea.

Lomajärjestelyt haastavat perheitä

Koululaisten lomat aiheuttavat päänsärkyä monessa perheessä; miten järjestää lapselle mielekästä ja turvallista tekemistä, kun vanhemmat ovat vielä työssä? Perheet tarvitsevat myös yhteistä lomaa, mutta sen järjestäminen voi olla haastavaa. Etätyöt, joustavat työajat, ja työntekijän kuulluksi tuleminen työpaikalla edistävät lomajärjestelyjä ja perheiden hyvinvointia.

Koulun vanhempainvarttiin työajalla?

Kasvun ja oppimisen kannalta on ensiarvoisen tärkeää, että vanhemmat voivat osallistua päiväkodissa ja kouluissa järjestettäviin keskusteluihin. Joustavat työaikaratkaisut edistävät tätä mahdollisuutta. Joustoa tarvitaan myös päiväkodeissa ja kouluissa, jotta vanhemmilla on aito mahdollisuus osallistua.


Perheystävällinen työpaikka – miten se tehdään?