Koulukoulu- verkkokurssi vanhemmille aukeaa 25.8.2020

Koulukoulu on maksuton, lyhyt verkkokurssi peruskoulusta koululaisten vanhemmille. Se vahvistaa jaettua ymmärrystä peruskoulun toimintatavoista, oppimiskäsityksestä ja arvopohjasta, sekä antaa vanhemmille uusia eväitä lastensa koulunkäynnin tukemiseen.

Älylaitteella tai tietokoneella tehtävä lyhyt, maksuton verkkokurssi päivittää nykyvanhempien tiedot peruskoulusta ja auttaa ymmärtämään entistä paremmin, mitä nykykoulussa tehdään ja miksi. Etäkoulunkäynnin mahdollisesti yleistyessä yhteisen ymmärryksen vahvistaminen kotien ja koulujen välillä on entistäkin tärkeämpää.

Kurssi avaa lähestyttävällä tavalla lasten ja nuorten kouluarkea. Parempi ymmärrys peruskoulusta vahvistaa kodin ja koulun yhteistyötä ja auttaa vanhempia tukemaan lapsiaan koulutyössä entistäkin paremmin.

Näin Koulukoulu toimii

Kurssi koostuu viidestä teemasta, jotka voi suorittaa osissa (noin 15-20 minuuttia kerrallaan). Mukaan kurssille voi hypätä milloin tahansa. Kurssin aluksi muistellaan hieman vanhempien omaa peruskouluaikaa ja mietitään, millaiseen maailmaan peruskoulun tulee nykylapsia valmistaa. Teemat ja nopeasti suoritettavat tehtävät johdattavat vaiheittain syvemmälle tämän päivän peruskoulun maailmaan.

Kurssin aikana voi myös nähdä, millaisia ajatuksia muilla suomalaisilla vanhemmilla on peruskoulusta.

Koulukoulun tavoitteena on, että mahdollisimman moni peruskoululaisen huoltaja suorittaa kurssin lukuvuoden 2020-2021 aikana ja syventää näin tietojaan koulun arjesta.

Koulukoulu ei ole kilpailu, mutta digialustan karttakuvan avulla nähdään, miten ahkerasti huoltajat eri kunnissa kurssin suorittavat.

Vanhempaintoimijat ja -yhdistykset mukaan koulukouluun!

Kannustamme kaikkia vanhempainyhdistyksiä ottamaan Koulukoulun käyttöön syksyn aikana ja kertomaan siitä aktiivisesti oman koulun ja kunnan vanhemmille.

Vanhempainyhdistys voi järjestää oman teemaillan tai etätreffit, jossa kirjaudutaan yhdessä tutkimaan Koulukoulua. Koulukoulua voi ehdottaa myös vanhempainillan teemaksi luokassa tai koulussa.

Koulukoulun kuvamateriaalia voi käyttää vapaasti, kun haluatte kertoa Koulukoulusta somessa, sähköpostilla tai muissa viestintäkanavissanne.

Virallisesti kurssi aukeaa suoritettavaksi 25.8.2020, mutta voit tustustua Koulukoulun testiversioon jo nyt.

Seuraa Koulukoulua myös Facebookissa!


Kurssi on toteutettu Opetushallituksen tuella. Työtä koordinoi Edita. Suomen Vanhempainliitto on osallistunut kurssin kehittämisessä.