Nettimummola Muruset tuo sukupolvet yhteen

6.2.2023

Johannes Keskinen

Kirjoittaja toimii Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:ssä vapaaehtoistoiminnan koordinaattorina.


Muruset on lasten ja nuorten oma nettimummola, jossa koulutuksen saaneet verkkoisovanhemmat kohtaavat lapsia ja nuoria Muruset.fi -sivustolla. Se on vapaaehtoistoiminnan muoto, joka tuo sukupolvet yhteen verkossa.

Keskustelut käydään joko kahdenkeskisessä Muruset-chatissa tai yhdessä muiden nuorten ja netti-isovanhempien kanssa Murusten omassa ryhmächatissa. Muruset vierailevat myös Habbo Hotellin Nettimummola -huoneessa.

Netti-isovanhemmat kuuntelevat mielellään lasten kuulumisia vailla kiirettä.

Nettimummola on auki arki-iltapäivisin. Se on paikka, jonne lapset ja nuoret voivat tulla koulun jälkeen viettämään aikaa ja juttelemaan. Netti-isovanhemmat kuuntelevat mielellään lasten kuulumisia vailla kiirettä. Chattiin ei tarvitse tulla huoli edellä – sinne voi tulla juttelemaan vaikka koulunkäynnistä, kaverisuhteista tai harrastuksista. Huolet ja murheet ovat myös sallittuja puheenaiheita, mutta nettimummolaan tulevalla lapsella tai nuorella ei tarvitse olla ongelmaa tullakseen kohdatuksi ja kuulluksi.

Muruset on Ehkäisevä Päihdetyö EHYT ry:n koordinoimaa toimintaa ja sitä rahoittaa avustuskeskus STEA. Muruset ovat luotettavia ja turvallisia aikuisia, joiden taustat on tarkistettu ennen vapaaehtoistyöstä sopimisesta.


#Mediataitoviikko #Mediakasvatus

Jaa artikkeli

Lue myös nämä

Blogi Vanhempainliitto
10.1.2022

Tiedekasvatusta koteihin

Kouluissa tehdään arvokasta tiedekasvatustyötä, kuten myös koulun ulkopuolella esimerkiksi tiedekerhoissa ja -leireillä. Tiedekerhoja ja -leirejä on tarjolla hajautetusti, toiminnan painottuessa suurimpiin kaupunkeihin. Syrjäisempien seutujen perheillä saattaakin olla verrattain korkeampi kynnys osallistua tiedekasvatustoimintaan. Perheiden välisen tiedekasvatustasa-arvon lisäämiseksi on kuitenkin kehitetty erilaisia digitaalisia ratkaisuja, joiden avulla jokainen vanhempi voi toimia tiedekasvattajana.

Blogi
7.5.2020

Herään joka arkiaamu Lapsi mukaan töihin -päivään

”Olen oppinut ajattelemaan, että minun ei ehkä tarvitsekaan selviytyä voittajana, kyllin hyvä lopputulos riittää”, kirjoittaa perhetyön asiantuntija Laura Klemetti korona-arjesta 3-vuotiaan ’työkaverinsa’ kanssa.