Taitaja2023 on ammatillisen huippuosaamisen näyttämö
Kuvituskuva: Meemi Hieta, Sataedu / Skills Finland
Thomas Vasenius
Kirjoittaja on Taitaja2023-tapahtuman kilpailujohtaja.
Onko nuorellasi edessä toisen asteen opiskelupaikan valinta? Tai oletko kenties itse tai joku läheisesi miettimässä alan vaihtoa? Ammatillinen koulutus tarjoaa monia joustavia polkuja työelämään tai osaamisen kehittämiseen. Jos ammatillinen koulutus ja sen monipuoliset eri vaihtoehdot kiinnostavat, Taitaja-tapahtuma on oivallinen paikka vierailla.
Taitaja on vuosittain järjestettävä ammattitaidon suomenmestaruuskilpailu. Tapahtuma on paras paikka tutustua ammatilliseen huippuosaamiseen, tulevaisuuden tekijöihin ja osaajiin. Taitaja-kilpailussa ammattiin opiskelevat kilpailevat SM-mitaleista ammatillisiin perustutkintoihin perustuvissa lajeissa. Tänä vuonna Taitaja-tapahtuma järjestetään Espoossa Tapiolan urheilupuistossa.
Ammatillisen osaamisen kirjo on valtava ja tärkeä osa yhteiskunnan toimivuutta.
Taitaja2023-tapahtuman päävastuullisena järjestäjänä toimii Omnia. Taitaja2023-tapahtumassa nähdään 47 kilpailulajia, joissa kilpailee yhteensä 378 kilpailijaa. Joukossa on Suomen parhaat tulevaisuuden osaajat, jotka varmistavat jokainen omalla ammattialallaan sen, että jokapäiväiset toimintomme kotona, kouluissa, työpaikolla, terveydenhuollossa, harrastuksissa ja vapaa-ajalla toimivat myös tulevaisuudessa. Ammatillisen osaamisen kirjo on valtava ja tärkeä osa yhteiskunnan toimivuutta. Taitaja-tapahtumassa pääset näkemään huippuosaajien kädenjäljen – ja voin jo nyt luvata, että taidonnäytteet ovat pysäyttävän upeita.
Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi tutustumaan ammatillisen koulutuksen huipputekijöihin 8.-11.5.2023 Espooseen. Parhaat palat löydät myös somesta ja verkosta. Tervetuloa mukaan!
Lisätietoja Espoon tapahtumasta löydät verkkosivuilta taitaja2023.fi
Jaa artikkeli
Lue myös nämä
Kaikkien lasten Suomi
Kansallisen lapsistrategian kirjausten pohjalta on selvää, miten me aikuiset voimme edistää lapsen oikeuksia ja edistää heidän hyvinvointiaan. Meidän tulee kuulla ja kuunnella jokaista lasta, kohdata lapset ja nuoret arvokkaina yksilöinä, joiden ajatuksilla ja mielipiteillä on merkitystä.
Kun kokous tulee kotisohvalle
Heidi Ristolainen Kirjoittaja on Espoon vanhempainyhdistykset – KoKoEspoo ry:n puheenjohtaja ja Suomen Vanhempainliiton johtokunnan jäsen. On lauantaiaamupäivä. Keittiöstä, työhuoneen suljetun oven takaa kuuluu astioiden vaimeaa kolinaa. Isä ja tyttäret valmistelevat syntymäpäiväjuhlia. Itse asettelen tietokoneeseen kuulokkeita korville, sillä Vanhempainliiton johtokunnan etäkokous käynnistyy pian. Tarkkaavaisuus siirtyy pikkuhiljaa arjen äänistä tietokoneen ruutuun ja sen takana oleviin henkilöihin. Kokouksilla […]