Kirjoitukset käyttäjältä Leena Herlevi-Valtonen

Opi, onnistu ja inspiroidu.

Blogi Vanhempainliitto
20.5.2024

Vanhempi, muistathan tukea myös korkeakoulussa opiskelevaa nuortasi

Opintojen aloituksen ja mahdollisen toiselle paikkakunnalle muuttamisen myötä moni nuori täyttelee ensimmäistä kertaa opinto- ja asumistukihakemuksia ja pähkäilee sitä, mikä sähkösopimus omaan yksiöön kannattaisi ottaa. Aikuistuminen ei tarkoita, että nuoren tulisi pärjätä yksin. Muistetaan tukea myös korkeakouluopiskelijoita.

Blogi
3.5.2024

Pelisäännöt hyvinvoinnin tueksi: luokan yhteinen ilta oppilaille ja vanhemmille

Vanhempainillassa kodin ja koulun yhteistyö konkretisoitui aidosti yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia edistävään suuntaan.

Blogi
22.4.2024

Sanataiteen ammattilaiset tekevät monipuolista lukutaitotyötä lapsia ja nuoria kuunnellen

Hehkuvat sanat -hankkeessa lapset ja nuoret ovat keskiössä.

Blogi Vanhempainliitto
16.4.2024

Leikki on hyvinvointiteko

Voidaksemme paremmin tarvitsemme suvantopaikkoja suorittamisen rinnalle. Hetkiä, jolloin elämä on kevyttä, huoletonta ja turvallista. Tarvitsemme toimintaa, joka etäännyttää meidät jatkuvasta oppimisesta ja tuloksiin pyrkivästä tekemisestä. Tarvitsemme leikin tuomaa vapautta. 

Blogi Vanhempainliitto
8.4.2024

Maailman paras ope, vanhempi tai isovanhempi – mahdollista vai mahdotonta?

Ihmisenkokoisessa koulussa, pienessä lähikoulussa opettajan on mahdollista tuntea kaikki oppilaansa nimeltä ja kysyä heidän kuulumisiaan välitunnilla.

Blogi Kannanotto Vanhempainliitto Varhaiskasvatus
26.3.2024

Tekeekö hallitus lapsista lainsuojattomia?

Varhaiskasvatus on investointi, jonka avulla suomalaisten nuorten oppimistulokset ja Suomen PISA-menestys saadaan käännettyä kohti parempaa. Hyvin järjestetty varhaiskasvatus tukee myös vanhemmuutta ja koko perheen hyvinvointia.  

Blogi Hyvinvointi Vanhempainliitto
15.3.2024

Arvostava kohtaaminen ja vuorovaikutuksen triangeli

Oppilas, huoltaja ja kasvatusalan ammattilainen muodostavat vuorovaikutuksen triangelin. Triangeli ei soi, jos vuorovaikutus on puolustelevaa, epäkunnioittavaa, syyttelevää.

Blogi Toinen aste Vanhempainliitto
19.2.2024

Laajemmat hartiat – noloa vai normaalia?

Miten oppilaitoksissa voitaisiin madaltaa kynnystä vanhempien yhteydenotoille? Ja miksi vanhempien kohtaamiseen kannattaa raivata työaikaa. Miksi opettaminen ei riitä?

Blogi Vanhempainliitto
11.9.2023

Ole myönteisesti utelias vanhempi!

Olisi tärkeää olla valmiina keskustelemaan rauhallisesti kaikenlaisista sählingeistä ja hässäköistä, joita koulussa voi oppilaiden välillä sattua ja koettaa miettiä niitä eri osapuolten kannalta. Joskus lapsen kanssa keskusteleminen riittää, joskus kannattaa ottaa yhteyttä kouluun ja puhua opettajan kanssa.

Blogi Toinen aste
14.8.2023

Tervetuloa toiselle asteelle!

Nuorella on entistä suurempi vastuu opinnoistaan ja tulevan elämän suunnittelusta. Tähän tarvitaan perheen ja oppilaitoksen apua ja tukea. Parhaiten opiskelun tukeminen ja oppivelvollisuuden toteutuminen toteutuvat, kun nuorta tuetaan yhdessä.