Sari Haapakangas

Sari Haapakangas
KT Erityiskasvatuksen asiantuntija / PhD, Consultant for Barrier-Free Education

+358 40 675 7599
sari.haapakangas@vanhempainliitto.fi

Töissä

Työskentelen yhdenvertaisuusasioiden parissa työparini Aslak Rantakokon kanssa Oulussa. Toimintamme tarkoituksena on levittää ja kehittää yhdenvertaisuutta edistäviä käytänteitä koulussa ja vanhempaintoiminnassa.

Olen taustaltani luokanopettaja, erityisopettaja, opettajankouluttaja ja tutkija. Työmme pohjautuu Vanhempainliiton erityislasten ja perheiden osallisuutta edistäneeseen EPeLI-hankkeeseen, vanhempaintoimintaa lasten osallisuuden tukijoina tarkastelleeseen VALOSA-hankkeeseen, sekä monikulttuurisuushankkeisiin.

Vapaalla

vietän aikaa läheisteni kanssa ja lataan akkuja kuorossa, lenkkipolulla ja kuntosalilla. Luen paljon, mökkeilen ja harrastan päivittäin Qi-gongia hyvinvointini tueksi. Uusperheessämme on neljä ihanaa poikaa.

Ihmisenä olo on minulle jatkuvaa oppimista, kasvamista, luopumisen ja rakastamisen harjoittelua yhdessä toisten kanssa. Opettelen hyväksymään omaa keskeneräisyyttäni ja arvostamaan sekä itseäni, että muita omana itsenään. Lasten kasvaessa ja iän karttuessa alkaa olla tilaa myös omien tarpeiden kuuntelulle ja omastakin hyvinvoinnista ja jaksamisesta huolehtimiselle. Ohjenuorani elämän kinkkisissä tilanteissa on kysymys: Mikä palvelee kaikkien osapuolten korkeinta hyvää? Luotan siihen, että elämä kantaa.